Tíz tuti kirándulóhely a Bakony és Balaton térségben

Ha épp nincs strandidő, vagy valami újra vágyunk, ezekre a helyekre mindenképp érdemes elmennünk a párunkkal, ha romantikázni akarunk. Figyelem! Nem csak párkapcsolatban élőknek!
Arra kértük a Bakony-Balaton TDM munkatársait, ajánljanak néhány helyet a megyében, amit érdemes felkeresni.

Íme a toplista.

Csobánc

A Csobánc valamiért annyira nem híres, mint testvér tanúhegyei, a Badacsony és a Szent György-hegy. Pedig ha felmerészkedünk a 378 méter magas tanúhegyre, akkor a Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé. Csupasz és lapos tetejének köszönhetően kilátás nyílik északra a Sümegi vártól déli irányban a Balatonig, de tiszta időben, akár a légvonalban 100 km-re lévő pécsi tévétorony is látható. Gyulakeszi, Diszel és Káptalantóti települések között keressük.

bakony

Római-fürdő, Bakonynána

Valószínűleg ez az egyik legromantikusabb hely a felsorolásból, hiszen a Gaja-patak sziklái közé szorult vízesés és rengeteg szikla látványa egyedinek számít a térségben. Mivel nem sok hasonló van a környéken, mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen a nyári kánikulában egy hűvös erdei séta mindenkire kellemesen hat. Egyébként az elnevezésnek semmi köze nincs a rómaiakhoz és soha nem is működött itt fürdő. Jásd és Bakonynána felől közelítsünk!

A teljes cikk elolvasásához kattints ide:

http://vehir.hu/cikk/27048-tiz-tuti-kirandulohely-a-bakony-es-balaton-tersegben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*